Voorkom gezondheidsproblemen met behulp van stofbeheersing

Zowel in de bouw als bij renovatie, zal er altijd iets aan stofbeheersing gedaan moeten worden.

Allereerst moet er gekeken worden of afzuiging aan de bron toepasbaar is. In de gevallen waar dit niet of te weinig uitkomst biedt, wordt veelal ruimte afzuiging toegepast vanwege de eenvoudige toepasbaarheid en de grote hoeveelheid lucht, die met hoge snelheid word afgevoerd en gefilterd op minimaal F7/EU7 niveau.

Het grote voordeel van ruimte afzuiging, zoals wij dat adviseren, is het werken met onderdruk. Door het goed toepassen van het onderdruk principe, voorkomt u stofuitbraak naar aangrenzende ruimtes. Indien de ruimte te groot is om onderdruk te kunnen creëren, kan men gebruik maken van zogenaamde tijdelijke schermen, die in verschillende varianten te verkrijgen zijn.

Een andere reden om aan stofbeheersing te doen is het schoner werken voor zowel degene die het werk uitvoert, als voor de opdrachtgever. Hierbij geldt dat ook de opdrachtgever steeds vaker stofbeheersing verlangt om zo onnodige overlast en schoonmaaktijd te voorkomen.

Naast de hieronder gegeven producten zijn er nog vele variaties mogelijk en uitbreidingen. Advies op maat? Wij staan voor u klaar.

Folkers Veldhoven 040 2532150 smb.folkers@gmail.com